dijous, 17 de març del 2011

Com millorar l'expressió oral en anglès?

Parlar amb propietat, amb soltura i fluïdesa un idioma és, segurament, el salt qualitatiu més important a l'hora d'aprendre l'ús de l'idioma en qüestió. Ningú no és capaç d'afirmar que sap anglès si no és capaç de desimboldre's amb soltura. Sovint, tot i tenir una sòlida base gramatical, teòrica fins i tot, quan arriba el moment de verbalitzar aquest coneixement, arriben els dubtes, les pors i les inseguretats. 

Ens calen excuses per deixar-nos anar, per perdre, precisament, la por a posar en paraules els nostres coneixements teòrics sobre l'anglès.
Com podem aconseguir aquestes excuses? 
Deixeu-me proposar-vos-en una de particularment fantàstica: els clubs de viatgers.
Tant l'Hospitality Club com el Couchsurfing són dues comunitats de viatgers que busquen, via online, persones de contacte per quan viatgen als seus destins. 
Algú que vol trobar excuses per practicar l'anglès no té més que especificar en el seu perfil la ciutat a la que viu i anunciar que s'està disposat a ajudar als viatgers, a donar-los un tomb per la ciutat, a descobrir-los aquell bar favorit, etc. Hi ha qui ofereix, fins i tot, un lloc per dormir, però això no és en cap cas obligatori.
Així, en quan algun viatger/a pensi venir a la teva vil·la o ciutat a passar uns dies, buscarà algú amb qui interactuar, algú que li doni accés a allò que està vetat als viatgers habituals: la veritable cultura, la de la gent, més enllà de monuments i museus.
Compartir una cervesa en una terrassa d'un bar en primavera amb viatgers d'arreu del món és, de per si, una experiència fantàstica i extremadament enriquidora
Si, a més, per comunicar-nos fem servir aquell anglès rovellat, aquell en que les paraules s'aturen a la gola, aquell que ens fa vergonya emprar, encara hi obtindrem un guany extra.

Per si fos poc, si és que això ja no fos prou llaminer, estar en aquest club, alhora, et dona la oportunitat de demanar el mateix (allotjament gratuït fins i tot) quan tu viatges, podent així, finalment, emprar un altre cop l'anglès, però ara per ajudar-te a conèixer en profunditat la cultura del destí escollit.
Definitivament, una manera fàcil i fascinant de, definitivament, donar-li al nostre nivell d'anglès l'empenta que li cal.

___

Apunt pensat i escrit per Marc Ambit

1 comentari:

AriadnaBach ha dit...

És bona idea, jo fa molt temps que hi estic apuntada, però sembla que cap guiri vol venir a visitar la meva ciutat hahah