diumenge, 11 de setembre del 2011

Diumenges a-pun (intended): Poss off!


Aquí a Austràlia els homes són molt homes i les dones... les dones també són molt homes, malauradament. No obstant, aquí són realment fans del bricolatge i la jardineria. Si realment vols tenir un gran tema de conversa amb el veí o amb els companys de feina, digues que estàs plantant el teu propi hort al jardí i triomfaràs com les magdalenes o com la cervesa.
Òbviament, per portar a terme qualsevol tasca de bricolatge i/o jardineria, necessites un lloc per anar a comprar les eines. I a Austràlia tenim el Bunnings, que és com el Leroy Merlin però en versió australiana, a lo bèstia. La meva germana m’hi va portar perquè ella sí que pot aprofitar el tema de conversa que planta herbetes a casa seva (fa permacultura, mireu-ho a la Viquipèdia, versió castellana. La catalana es queda molt curta: http://es.wikipedia.org/wiki/Permacultura ) i vaig passar-me per la secció de repel·lents. I allà n’hi havia per tot tipus de bestioles: rates, mosquits (que aquí en diuen mozzies), cocodrils! Però el que em va cridar més l’atenció, fins al punt de fer-li una foto, va ser aquest:



Poss Off. És un repel·lent de Pòssums. Els pòssums no són res més que unes bestioles semblants als esquirols però en versió marsupial. Són inofensius (no t’atacaran de bones a primeres) i no els pots matar a Austràlia perquè està penat per llei federal (pots arribar a anar a la presó), tot i que a Nova Zelanda són una plaga i paguen a tant per pòssum abatut.
El pun és bastant óbvi, però després de conèixer aquestes bestioles em sembla bastant groller i tot... 
___
Apunt pensat i escrit per Marc Figuerola.